Magyar Történeti Kalendárium és Határidőnapló

Egy kézben a tegnap és a holnap!

"Aki uralja a múltat, az uralja a jövőt is,
aki uralja a jelent, az uralja a múltat is"
 
Orwell

 "A honfoglalás előtti korból találgatásokon és hipotéziseken kívül konkrét történelmünk, határozott kronológiával, nincs és ez a "nincs" megdöbbentő ítélet történettudományunk száz év óta tartó meddő piszmogására. Akkor, amikor más nemzetek történet-tudománya néhány megvizsgált és megbeszélt adatból határozottan és energikusan megfogalmazza történetének egy-egy darabját, mi tízszerű annyi sokkal meggyőzőbb adat fölött is csak hezitálunk, vagy ha mégis van adat, amit beépítünk történetünkbe, abban rendszerint nincsen köszönet." Padányi Viktor

Félezer mellőzött adat, forrás, esemény időrendben
az Vértesszőlőstől  Árpád bejöveteléig!

Kik a szabirok, hol és mikor éltek?
Hol és mikor volt Urartu, Mitanni, Hatti, Khorezm birodalma?
Mikor és milyen kapcsolat fűz bennünket a Kazár Birodalomhoz?
Mikor és hol éltek a kaukázusi magyarok?
Szkíták, subarok, hunok, türkök, ujgurok - tudjuk-e:
időben hogyan és térben hol követik egymást?

   Ismerjük be, hogy a bevezetőben feltett kérdések - bár ismerősen hangzanak a nevek, talán töredékes ismereteink vannak is egy-egy témáról -, az időrendi és földrajzi elhelyezés komoly gondot okoz még a  múltunk iránt érdeklődő közönségnek is.

A Magyar eseménytörténeti határidőnapló történeti kronológiája a korábbi években az elmúlt 1100 esztendő történelmi, politikai, kulturális eseményeit sorolta fel.
A lehetőségeink szerint elérhető irodalom és források áttanulmányozása után, összeállítottuk a magyar és rokon népeink történeti kronológiáját a Kárpát-medencei kultúra kezdeteitől Árpád bejöveteléig. Ez az időrendiség messze nem teljes, és legfőképp nem kíván magának történelmi, régészeti, nyelv-és írástörténeti, vagy más, tudományos igényű jelzőket. Ez a szakemberek kutatásainak dolga.
Mi az időrendi táblázatot azért állítottuk össze, hogy a magyar néphit, lélek, legenda és mondavilág szerint vallott történelmet megerősítsük, alátámasszuk olyan tényekkel - és csakis tényekkel -, meglevő forrásokkal, adatokkal, amelyeket hatalmi, politikai érdekek - Rómától a Habsburgoktól a Dálnoki Miklós Bélán át, globalista, euroatlantista  liberálisnak mondott erőkig - több száz éve elhallgatnak a nemzet előtt.

Mi azonban ismét csak Padányi Viktorra hivatkozhatunk: “Egy olyan egyetemes történet tudomány, amelynek az igazság puszta keresésén kívül más célja is van, abszurdum. De egy olyan nemzeti történet tudomány, amelynek az igazság puszta keresésén kívül más célja sincs, szintén az!”  


A Magyar Történeti Kalendárium és  határidőnapló – 2019.  az év minden napjánál feltünteti az adott naphoz tartozó, az 1000 év magyar történelméhez, kultúrájához kapcsolódó nevezetes eseményeket.
Forrásokon alapuló, Árpád bejöveteléig összeállított kronológiája az ezt megelőző időt öleli át, mellőzött és elhallgatott forrásokra és a legújabb tudományos eredményekre támaszkodva.
A névnapok között felsoroljuk őseink által viselt magyar neveket. Néhány mondatban ismertetjük ünnep- és emléknapjaink történetét, minden héten megtanulhatunk egy rovásbetűt.
 

Méret:

B/5

Borító

350 gr karton zöld műbőr borítással, a borítón a Szent Korona

Kötészet:

cérnafűzés, ragasztva

A Magyar Történeti Kalendárium
és  határidőnapló
– 2019
ára: 2950 Ft


Magyarország és Erdély területére a szállítás postai utánvéttel, vagy futár kézbesítésével történik a megrendelő címére.
A futárszolgálat díja: 1000 Ft

Megrendelés:
karpatria@karpatria.hu

A megrendelő levélben kérjük, tüntesse fel
a pontos címet és telefonszámot!

Ajánló sorok a naptárakról
 

 


 

 

web analytics