Versenykiírás, szabályok 2018   - Lovasok figyelmébe  -  Nevezés  - Rönkhúzó verseny  - A Csapat  -  Menetrend

LOVASOK, LOVAS CSAPATOK FIGYELMÉBE!

A lenti tervezet szerint az idén hatodik évébe lép a Széki Vágta lovas találkozó és seregszemle.
A korábbi években szerzett tapasztalatok és tanulságok levonása és a lovasokkal folytatott megbeszélések után a korrekt, igazságos verseny, illetve a Vágta eredeti céljainak megőrzése miatt a versenyszabályokon olyan módosításokat hajtottunk végre, amelyek a résztvevők többségének véleménye szerint hozzá fognak járulni az esélyegyenlőség megteremtéséhez.
Ezek a változtatások címszavakban:

1.     A gyorsasági és ügyességi versenyt összevonjuk, mindkét eredmény beleszámít az értékelésbe.

2.     Mind a gyorsaságin, mind az ügyességin a lovas ugyanazzal a lóval indulhat csak.

3.     Csak saját tulajdonú lóval lehet versenyezni. (természetesen pl. gyerekek esetében elégséges, ha a szülő nevén a család birtokában a ló) Nem lehet pl. lovardából, csak a Vágta alkalmára bérbe vett lóval indulni. Ez ellentétben áll a „paraszt vágta” eredeti céljával, szellemiségével.

4.     A fenti változtatások után szükségtelenné válik a fajlovak, sportlovakra eddig érvényben volt részvételi korlátozás.

5.     A csapatversenyben a csapatok létszámát községenként 2 főben határoztuk meg. Ennek oka a lovak szállításának egyszerűsítésével függ össze.

6.     Megszüntetjük a 16 év alatti és fölötti kategóriát. Egy kategória lesz, amelyben korhatár nélkül indulhat bárki. Azok a fiatalok, akik nem kívánnak részt venni a versenyben, de lovagolni mégis szeretnének, teljesítményük a versenybírók döntése alapján a döntőn kerül értékelésre, díjazásra.

7.     A csapatok tagjai csak ugyanazon községből kerülhetnek ki!

Széki Vágta 2018.
Időpontok, helyszínek

június 2-3.

Farkaslaka

június 23-24.

Borzont 

július 7-8.

Bögöz-Székelymagyaros

augusztus 4-5.

Székelyudvarhely

augusztus 25-26.

Oklánd-Karácsonyfalva